Translate

lunes, 11 de marzo de 2019

HISTORIA CADENAS HOTELERAS

GOLDEN HOTELS
En Golden Hoteles , hoteles en la Costa Brava, hoteles en la Costa Dorada y hoteles en la Costa de Barcelona. Un grupo de hoteles familiares, hoteles de playa, hoteles con pensión completa y con todo incluido en lugares como Tossa de Mar, Salou y Pineda de Mar. Golden Hoteles se compone de 6 hoteles de cuatro estrellas donde la gastronomía y la animación son la prioridad.

Enric Aragonès es el Presidente de Golden Hotels



La història de Golden Hotels comença amb un emprenedor en una època en què el turisme tot just començava a caminar. L'any 1962 Josep Aragonès va impulsar la construcció del que seria durant molts anys l'hotel més gran de la zona, i segons les cròniques de l'època, de tot l'Estat. L'hotel Golden Taurus Park, situat al passeig marítim de Pineda, obriria portes el juny del 1963 i a dia d'avui continua sent la icona de l'empresa familiar i un dels símbols més reconeguts de l'oferta turística de la costa barcelonina. L'actual director general, Enric Aragonès, explica que els orígens de la família cal buscar-los en la pagesia i posteriorment en la indústria del tèxtil abans de fer el pas al turisme. “El nostre és un visitant familiar de lleure que ve a passar l'estiu a la costa per disfrutar de la platja i prendre el sol”, resumeix Aragonès, que defensa l'arribada massiva d'estrangers a la recerca d'unes vacances “tranquil·les i descansades, amb el màxim de serveis a l'hotel que el convidin a repetir”. El director general fa bandera del que es coneix com a turisme familiar i reconeix que tots els seus establiments estan condicionats per respondre a la demanda d'aquest mercat. “És el que busca molta gent que prové d'uns països on el sol amb prou feines el veuen i que volen un complement d'activitats lúdiques”, apunta la directora de l'hotel Taurus Park, Montserrat Iscla, que insisteix: “El client que ens visita vol tornar bronzejat cap a casa.” Malgrat que la major part dels turistes de Golden Hotels provenen del centre d'Europa, ha estat destinació principal dels britànics de l'operadora Thomson, també atrauen clients nacionals i ens els darrers anys, russos. “Malauradament el mercat nacional és mort”, constata Aragonès.
Un negoci marcat pel bon temps que faci durant la temporada, que no s'allarga més enllà de set mesos, i amb l'etiqueta de destinació madura, s'ha hagut de reinventar contínuament. En el cas del Golden Taurus Park ha passat per dues remodelacions: la primera, durant els anys setanta i la darrera, el 1997. El procés de reforma ha estat continu en els últims 20 anys, especialment en els anys 1996 i 1997, 2004 i 2005 i 2011 i 2012, amb una inversió global de 25 milions. La resta d'establiments del grup la integren a la Costa Daurada el Golden Donaire Beach, el Port Salou i l'Avenida Suites, tots de quatre estrelles menys el primer que en té tres i el Bahía de Tossa, de quatre estrelles superior.




No hay comentarios:

Publicar un comentario